Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Ivartalanítás

 

"Nekünk és a hozzánk hasonló állatszerető illv. tenyésztő embereknek azzal tudsz legjobban segíteni, ha Te is ivartalanítod a kedvencnek vásárólt cicádat!
Mi  is már több  felnőtt brit nőstény cicát ivartalaníttattunk különböző megfontolások miatt ez főleg a cicák további hosszú egészséges és  probláma mentes életét biztosítja.
 Első és legfontosabb dolog: a macskák átlagosan 8-10 hónapos koruk környékén válnak ivaréretté! Az ivartalanításra a lehető legkorábbi időpontban kell sort keríteni, melyet állatorvosukkal egyeztessék le, de mindenképpen ivarérettség előtt! Ha ivarérettség előtt történik meg az ivartalanítás, csökkenthető a  betegségek: emlő daganat és méh gyulladás illv. here rák lehetősége ! Nőstény macskánknál 90%-al csökkenthető a tejmirigy rák valószínűsége, a méh gennykórja. Kandúroknál az ivarérettség előtti ivartalanítás megelőzi az párzási időszakra jellemző agressziót, agresszív területvédő viselkedést, valamint a szúrós szagú vizeletet, mellyel az ivaros kandúrok megjelölik területüket! Lakásban tartott cicáknál a békés együttélés legalapvetőbb záloga. A nem ivartalanított kandúr területeit jelölni kezdi a lakás különböző pontjain, mely szúrós szagát szinte lehetetlen eltüntetni. A nőstény macskák a párzási időszakot hangos panaszos nyávogással jelzi gazdájának és a külvilágnak, mely évente többször, több napig eltarthat. Lakásban tartott macskák ivartalanítás után nyugodtabbá, békésebbé válnak, mentesülnek a párzási időszak stresszétől amivel együtt élni lehetetlen. Ha időben ivartalanítjuk cicánkat, hosszabb és egészségesebb életet biztosítunk neki, nyugodtabb életet és kevesebb gondot magunknak! Tév hit,hogy a nőstény macskát ivartalanítás előtt 1x fiaztatni kell nem kell sőt nem is etikus abban az esetben ha hobbi célra vásáróltuk a tenyésztőtől!

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.